Sport Vlaanderen Genk

Sport Vlaanderen Genk ligt in de prachtige bosrijke omgeving van het domein Kattevennen dat op zijn beurt deel uitmaakt van het Nationaal Park Hoge Kempen, zowat de groene long van de provincie Limburg. Met 2 indoorpistes en 1 outdoorpiste is het centrum vooral een ruitersportcentrum, waar zowel de beginnende als de gevorderde ruiter terecht kan.

In domein Kattevennen kun je wandelen, fietsen, mountainbiken en ruitertochten maken. Indien je een fiets wenst te huren, reserveer je best op voorhand op het nummer 089 65 55 55.  

Daarnaast kun je eveneens terecht in de polyvalente sporthal (met klimmuur) waar ook de verschillende sportverenigingen hun vaste stek hebben. In hetzelfde gebouw bevindt zich een danszaal met spiegelwand.  

Naast de eigen organisaties (sportkampen, weekendarrangementen en sportelarrangementen) en sportpromotionele actitiviteiten (schoolsportdagen, sportweekends enz.) staat het centrum ook ter beschikking voor scholen (sportklassen), sportfederaties en sportclubs. Ook voor bedrijfssportdagen kun je steeds bij ons terecht. Die kun je dan afsluiten met een heerlijke maaltijd, die met veel zorg en liefde door onze koks bereid wordt. 

Er is overnachtingsmogelijkheid voor maximum 112 personen. In het oudste gedeelte kunnen er 64 personen logeren. In de nieuwe vleugel die begin juli 2010 in gebruik werd genomen is er plaats voor 48 personen.

Sport Vlaanderen Genk organiseert sinds 2015 sportlessen muurklimmen en paardrijden. Bij muurklimmen zijn er 2 leeftijdsgroepen, terwijl de ponylessen erop gericht zijn de brug met de clublessen te maken. Verder wordt er aan de meer gevorderde ruiters de kans geboden om via een korte lessenreeks het A- of B-brevet te behalen. Vanaf eind september zullen de lessen opnieuw opgestart worden.

NIEUW: In juli en augustus kunnen de meer gevorderde ruiters inschrijven voor een lessenreeks springen

Meer info

Schrijf je in

Infrastructuur

Algemeen

A_buitenzicht.jpg A_buitenzicht2.jpg binnenkoer.jpg binnenplaats.jpg

Cafetaria

cafetaria.jpg

Klas- en vergaderlokalen

klaslokaal1.jpg klaslokaal2.jpg

Ontspanningsruimte

paviljoen.JPG

Indoor Boogschietstand

boogschietstand binnen (2).jpg
boogschietstand

Indoor Klimmuur

klimmuur.jpg
In de sporthal  is er een ingebouwde klimmuur met een hoogte van 11 m en 15 klimbanen.

Indoor Manege

manege 1.JPG manege 3.JPG manege 5.JPG
1 manege van 40 m x 20 m 
1 manege van 35 m x 18 m

Indoor Polyvalente zaal

polyvalente zaal.JPG
Zaal ( 10 m x15 m ) met parketvloer en spiegelwand

Indoor Sporthal

sporthal.JPG
Multifunctionele sporthal ( 44 m x 24 m ) met officiele belijning voor badminton, basketbal, handbal, volleybal, zaalvoetbal.

Outdoor BMX-piste

foto 21.jpg foto 23.jpg foto 37.jpg
Nieuw fietsvaardigheidsparcours voor beginnelingen en gevorderden voor gebruik onder begeleiding.  

Outdoor Paddock

DSC00068.JPG manegeOutdoor.jpg
Verlichte paddock van 80 m x 50 m

Outdoor Polyvalent terrein

DSC00433.JPG fit o meter.jpg P1010797.JPG plolyvalent terrein kunststof.jpg
Polyvalent grasveld
Fit-o-meter
Polyvalent terrein op bodem van Herculan geschikt voor tennis (2); handbal; voetbal; basketbal; volleybal (2) en hockey 

Overnachting Sportverblijf

kamer 116.JPG kamer 117.JPG kamer 118.JPG kamer 119.JPG keuken.jpg sportverblijf.jpg

In het centrum Sport Vlaanderen Genk kan men overnachten in het sporthotel. Het eigentijds sporthotel telt 16 tweepersoonskamers en 20 vierpersoonskamers. Alle kamers zijn uitgerust met douche en toilet.

De moderne keuken is functioneel ingericht. In het gezellige restaurant met 180 plaatsen kunnen de meest uiteenlopende maaltijden worden geserveerd, enkel voor groepen die in het centrum verblijven of na afspraak. De maaltijden kunnen aan ieders wens worden aangepast. Na een dag van drukke sportieve bezigheid kan men kiezen voor ontspanning in het paviljoen (met zicht op de manege), voor tv kijken in de ruime ontspanningszaal of voor een gezellige babbel in de binnentuin.

Sportmogelijkheden

 

Individuele gebruikers


 

Scholen


 

Sportclubs/verenigingen


 

Bedrijven


 

Topsporters


verjaardag

Uit met Sport Vlaanderen Genk

Bezettingsgraad

Bezettingsgraad bedden per dag.
Totaal aantal bedden: 112.

Legende

 20%
 50%
 80%
 100%