Sport Vlaanderen Gent

Sport Vlaanderen Gent is gelegen aan de Watersportbaan, even buiten het toeristisch centrum van Gent en in de onmiddellijke nabijheid van het sport- en recreatiecentrum De Blaarmeersen.

In het uitgebreid aanbod van in- en outdoor sportfaciliteiten, waaronder de Topsporthal Vlaanderen, het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx met de gloednieuwe BMX-piste, de omnisporthal, de Topgymnastiekhal en de Trampoline- en Ritmiekhal, vindt iedere sportieveling zijn gading.
Het Sport Vlaanderen Topsportcentrum beschikt over een prima overnachtingsaccommodatie en is daarom ook een ideale plaats voor sportkampen, sportklassen en sportstages.


Infrastructuur

Klas- en vergaderlokalen

SHleslokaal01.JPG SHleslokaal02.JPG SHpolyzaal01.JPG TSHaquarium.jpg

Klaslokalen - vergaderzalen - ontspanningsruimte

In het sportverblijf: 2 ruime leslokalen of vergaderzalen en een ontspanningsruimte die samen als 1 grote conferentiezaal kunnen worden gebruikt. Daarnaast beschikt het sportverblijf over een modern restaurant met een capaciteit van 120 zitplaatsen en een lees- en tv-zaal.
In de Topsporthal: vergaderzaal voor 20 personen

Indoor Algemeen

Schermzaal
Sinds januari 2016 is er in Sport Vlaanderen een schermzaal aanwezig. De nieuwe schermzaal is de enige officiële schermzaal in Vlaanderen en is gelegen op de locatie waar de uitleendienst vroeger was. De schermzaal telt 10 terreinen. Op zijn langst is de schermzaal 33 meter en op zijn breedst 13 meter. De zaal zal enkel gebruikt worden door de topsportschool of topsportatleten. Naast het feit dat het de enige officiële schermzaal is in Vlaanderen, bevat het ook een elektronisch systeem om punten te tellen.

Indoor Sporthal

BCsporthal01.jpg BCsporthal02.jpg BCsporthal03.jpg BCsporthal05.jpg BCsporthal07.jpg
Sporthal
33 m x 50 m. Officiele belijning voor het beoefenen van badminton, handbal, minivoetbal, basketbal, korfbal, volleybal en tennis.

Indoor Topgymnastiekhal

TGH01.JPG TGH02.jpg TGH04.jpg TGH06.JPG TGH07.JPG TGH11.jpg TGH12.jpg
Topgymnastiekhal
50 m x 33 m x 6,5 m met 18 oefenzones. Volgende disciplines kunnen worden beoefend: artistieke gymnastiek dames, artistieke gymnastiek heren, tumbling en acrogym.

Indoor Topsporthal

TSHbuitenzicht01.jpg TSHbuitenzicht02.jpg TSHpiste01.jpg TSHpiste03.jpg TSHpowerzaal02.jpg TSHpowerzaal03.jpg TSHsfeer01.JPG TSHsfeer02.JPG TSHsfeer06.jpg
Topsporthal Vlaanderen
Topsporthal met indooratletiekpiste  Afmetingen: 120 m x 75 m. Atletiekpiste met 6 banen en een omtrek van 200 m. 8 banen in rechte lijn voor de sprintnummers. Middenplein met een bruikbare oppervlakte van 60 m x 30 m dat ook voor andere sportdisciplines kan worden gebruikt. Vaste tribune voor ongeveer 3.500 toeschouwers, uitbreidbaar tot 5.000 plaatsen, business-seats en VIP-ruimte. Powertrainingzaal.

Indoor Trampolinehal

TRHbinnenzicht01.jpg TRHbinnenzicht02.jpg TRHsfeer01.jpg

De Trampoline- en Ritmiekhal
43m x 25m; 4 wedstrijdtrampolines; 3 oefentrampolines; 1 acrovloer; 1 ritmiekvloer; 1 dans/balletzone.

Indoor Wielerpiste

VWEMbuitenzicht10.jpg VWEMcafetaria02.jpg VWEMinkom.jpg VWEMmiddenplein.jpg VWEMplattegrond.jpg VWEMsfeer01.jpg VWEMsfeer02.jpg VWEMwielerpiste.jpg
Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx
De wielerpiste is in hout en is 250m lang. Het middenplein heeft een bruikbare oppervlakte van 33m x 63m en kan gebruikt worden voor verschillende sportdisciplines (badminton, handbal, volleybal en korfbal).
Er is ook een powertrainingzaal en een vaste tribune voor ongeveer 400 toeschouwers.

Outdoor BMX-piste

BMXparcours01.jpg BMXparcours02.jpg BMXparcours03.jpg BMXparcours04.jpg
BMX-piste
De BMX-piste is 375m lang en bestaat uit vier stroken in dolomiet en 3 bochten in betonklinkers. De piste is voorzien van een startheuvel met volautomatisch starthekken. Er is ook een opbergplaats voor fietsen, een sproei-installatie en verlichting aanwezig. De BMX-piste is zowel voor wedstrijdrijders als voor recreanten/starters toegankelijk.

Overnachting Sportverblijf

SHbuitenzicht02.jpg SHbuitenzicht05.JPG SHinkom02.JPG SHkamer06.jpg SHkamer07.jpg SHkamer08.jpg SHkeuken01.JPG SHrefter01.JPG SHrefter03.jpg SHrefter05.jpg

Sportverblijf
Sinds juni 2003 is het sportverblijf in gebruik. Alle 51 kamers zijn voorzien van toilet, wastafel en douche.

Soort kamers                         Aantal       Sanitaire voorziening
1-persoonskamers                 11             Douche, wastafel en toilet
2-persoonskamers                 36             Douche, wastafel en toilet
4-persoonskamers                   4             2 x : Douche, wastafel en toilet
(aangepast aan mindervaliden)
    
Totaal aantal bedden sportverblijf : 99.
Tijdens het schooljaar, van 1 september tot 30 juni, zijn deze 99 bedden ingenomen door het internaat van de Topsportschool Voskenslaan in Gent.

Sportmogelijkheden

 

Individuele gebruikers


 

Sportclubs/verenigingen


 

Scholen


 

Bedrijven


 

Topsporters


Uit met Sport Vlaanderen Gent

Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx

Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx

Topsporthal

Bezettingsgraad

Bezettingsgraad
overnachtings-
accommodatie per dag.
Totaal aantal bedden: 99.

Legende

 20%
 50%
 80%
 100%