Bloso - Welkom

Nieuws

Artuur Peters rijft zilver en Olympische selectie binnen

Artuur Peters verovert WB-zilver en OS-ticket
23-05-2016
In Duisburg kajakte Artuur Peters fors naar de tweede stek in de A-finale van de K1 1.000m. Enkel de Deense wereldkampioen wist onze topsporter/student voor te blijven. Daarnaast kreeg hij een Olympische selectie toegewezen voor Rio 2016 deze zomer.

Jaouad Achab voor 2e jaar op rij Europees kampioen

Tweede Europese titel op rij voor Jaouad Achab
23-05-2016
Jaouad Achab heeft op het EK taekwondo in het Zwitserse Clarens-Montreux zijn Europese titel in de categorie tot 63kg verlengd. De Belgische ploeg kwam in totaal met maar liefst 4 medailles naar huis.

Zilver en brons op succesvol EK zwemmen

Zilver voor de Belgische aflossingsploeg 4x200m vrije slag
23-05-2016
Op het EK zwemmen in de Britse hoofdstad Londen veroverden de aflossingsploegen 4x100m en 4x200m vrije slag brons en zilver. Het werd één van de succesvolste EK's voor België in 20 jaar.

Damme-Sijsele krijgt eigen loopomloop

Opening Loopomloop Damme-Sijsele detail
19-05-2016
In het West-Vlaamse Damme-Sijsele is woensdag 18 mei de achtste loopomloop van de provincie officieel geopend. Het parcours is 6,5 km lang en loopt voor 72% over onverharde ondergrond.

Hitte en ozon: start van de waakzaamheidsfase

Ozon en hitte detail
15-05-2016
Vanaf 15 mei tot en met 30 september loopt de waakzaamheidsfase van het hitte- en ozonplan. Je voorziet daarom best voorzorgsmaatregelen om gezondheidsklachten van hittegolven en ozonpieken te beperken en om efficiënt te kunnen optreden.
RSS-kanaal weergeven

#SportersBelevenMeer

 

Banner #sportersbelenmeeer


Sport Vlaanderen wil jouw gedrag veranderen. Het Vlaamse sportagentschap gaat meer dan ooit voor de uitvoering van zijn missie: elke Vlaming aan het sporten krijgen.

We doen dat niet langer door iedereen te zeggen hoe goed sport voor je is. Wel door iedereen te laten voelen hoe leuk sport is. Hoe gaan we dat dan wel doen?

Wij gaan onze duizenden ambassadeurs inzetten - al die bekende en onbekende mensen die nu al sporten en hun belevingen graag delen op sociale media - we gaan evenementen organiseren in de maand mei, de Maand van de Sportclub, en we zenden een fantastische tv-spot uit. Zoek de evenementen van de clubs en beleef mee wat onze ambassadeurs beleven op www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer  

Bloso heet voortaan Sport Vlaanderen


Vanaf nu is alles wat sport en Vlaams is te vinden bij Sport Vlaanderen. Door alle ondersteuning, initiatieven en opleidingen te bundelen in één Vlaams sportagentschap met een nieuwe naam komt een definitief einde aan een versnipperd sportbeleid. Alle sporters en topsporters kunnen bij ons terecht voor alles waar ze voordien voor bij Bloso aanklopten, en meer.


We werken met man en macht aan een totale make-over. We zullen ook in het straatbeeld de naamsverandering van Bloso naar Sport Vlaanderen zo snel mogelijk zichtbaar maken. Bovendien zijn we bezig met een moderne en gebruiksvriendelijke website, die zal tonen hoeveel meer je van Sport Vlaanderen mag verwachten. Geef ons even de tijd.

Binnenkort