Sportdag voor Ambtenaren

Logo Sportdag voor Ambtenaren

5655 actieve deelnemers doorstonden regen en wind op de 26ste Sportdag  voor Ambtenaren van de Vlaamse overheid.

De 3de donderdag van de maand september is voor de ambtenaren van de Vlaamse overheid de jaarlijkse afspraak om met elkaar te sporten, in een joviale sfeer. Het is al de 26ste keer dat Sport Vlaanderen deze sportdag organiseert op de campus en in de sportaccommodaties van de Vrije Universiteit Brussel.

Door bouwwerken op de campus van de VUB zag de dag er logistiek enigszins anders uit,  maar het doel bleef ongewijzigd: zoveel mogelijk ambtenaren van de Vlaamse overheid aanzetten om te sporten. Sport Vlaanderen geeft die dag iedereen de gelegenheid om op een fijne en ongedwongen manier met collega’s deel te nemen aan bekende sporten of om er nieuwe te ontdekken. Een unieke kans om eindelijk eens kennis te maken met minder bekende sporten zoals Vinyasa yoga, sumoworstelen, You.Fo en Wackitball. Het sportaanbod dat Sport Vlaanderen samenstelde, was opnieuw zeer uitgebreid: 4 joggingomlopen, 3 wandel- en 3 fietstochten, 1 mountainbikeparcours, 4 toernooien en een instuifprogramma met 46 sportactiviteiten.

Het Sport Vlaanderen fitheidsteam testte van heel wat enthousiaste collega’s de fitheid en gaf hen meteen enkele tips om hun basisconditie te verbeteren.
 
Wandelen en fietsen blijven voor de Vlaamse ambtenaren de favoriete sporten.
3502 ambtenaren brachten de sportdag al wandelend door.

  • Met de 'korte stadswandeling’ van 8 km werden twee totaal verschillende Brusselse wijken verkend: de omgeving van het Warandepark en Matonge (2783 deelnemers)
  • De 'lange stadswandeling’ van 12 km ging door de Noordwijk en Evere (479 deelnemers)
  • De 'boswandeling’ van 18 km telde 240 deelnemers.

Ook de fietstochten blijven populair. 253 sportievelingen kozen voor een fietstocht van 35, 50 of 70 km. In Sport Vlaanderen Hofstade vertrokken 441 mountainbikers.

De joggings van 5, 10, 15 of 20 km telden 91 deelnemers.

 

Foto dans - Sportdag voor Ambtenaren Foto hindernissenparcours - Sportdag voor Ambtenaren Foto doelschieten - Sportdag voor Ambtenaren Petanque - Sportdag voor Ambtenaren

Partners

Logo Vrije Universiteit BrusselLogo Brukselbinnenstebuiten


Logo B-NMBS

Sponsors

Logo Ethias


Logo Aquarius


Logo Eco Sportief