Cauwenbergh en Pannecoucke veroveren ticket voor Londen

Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke hebben in de A-finale K2 1.000m op het WK kajak te Szeged (Hongarije) net naast een medaille gegrepen. Hun vierde plaats verzekert hen wel van een ticket voor de Olympische Spelen 2012 te Londen.

Reeds in de halve finales K2 1.000m op het WK kajak te Szeged (Hongarije) maakten Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke indruk op de concurrentie. Het duo werd met een chrono van 3:13.469 (derde tijd van negen finalisten) tweede in hun halve finale. Daarmee stonden Laurens Pannecoucke en Olivier Cauwenbergh reeds dicht bij een kwalificatie voor de Olympische Spelen 2012 in Londen.

In de A-finale openden Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke de medaillestrijd met een vinnige start en namen hiermee meteen de leiding. Deze dienden ze reeds snel af te staan aan het Zweedse duo Oscarsson-Nilsson. Beide teams snelden van de andere tegenstanders weg en voelden halfweg nog enkel de adem van de Russen Yurchenko-Pogreban in de nek. 

De andere teams gaven zich echter niet zomaar gewonnen. Het Russische duo verhoogde het tempo en ging op 250m van het einde Olivier Cauwenberghe en Laurens Pannecoucke voorbij. Ook het Slovaakse team Gelle-Vicek zette een verschroeiende eindsprint in, vaarde alle tegenstand voorbij en kwam als eerste over de eindmeet, met de Zweden Oscarsson en Nilsson in hun zog. De Russen Yurchenko-Pogreban werden nipt derde: ze finishten slechts drie tienden van één seconden voor Olivier Cauwenberghe en Laurens Pannecoucke. Regerend wereld- en Olympisch kampioen Holsstein-Ihle (Duitsland) werd pas vijfde.

Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke grepen dus net naast een medaille maar voldeden wel aan de Olympische limiet, nl een top 6-plaats in de A-finale op het WK kajak te Szeged. Ze veroverden zo een felbegeerd ticket voor de Olympische Spelen 2012 te Londen.

Ook Wouter D'Haene kwam die dag in actie maar hij strandde in de B-finale van de K1 1.000m op de zevende plaats, wat hem slechts een zestiende plaats in de totaalstand opleverde. Tenslotte werd Lize Broeckx in de B-finale K1 1.000m derde, goed voor de twaalfde plaats in de totaalstand.