Hellebaut en Berings vijfde op WK indoor

Op het WK atletiek indoor in het Turkse Istanbul werd Eline Berings in de finale 60m horden vijfde met een tijd van 8"08. Ook Tia Hellebaut behaalde met een sprong van 1,95m een vijfde plaats in het hoogspringen.

Tia Hellebaut
In het Turkse Istanbul vond het wereldkampioenschap atletiek indoor plaats. Hierop tekenden drie Belgen present: hoogspringster en Olympisch kampioene Tia Hellebaut, hordenloopster Eline Berings en 800m-loper Jan Van den Broeck. Alledrie behaalden ze de finale van hun discipline.

Tia Hellebaut diende als eerste haar finale hoogspringen te strijden. Tot op 1.95m legden alle favorieten een nagenoeg vlekkeloos parcours af. Tia Hellebaut had twee pogingen nodig voor 1.88m, net als Ruth Beitia en Chaunté Lowe op 1.95m.

De lat werd dan ook verhoogd naar 1.98m, waarop alle hoogspringsters, behalve één, tot driemaal toe faalden. Enkel de Amerikaanse Chainté Lowe wist erover te wippen, waarmee ze zich wereldkampioene hoogspringen indoor kroonde. De zilveren medaille werd gedeeld door drie: zowel de Russische Anna Chicherova, de Zweedse Ebba Jungmark als de Italiaanse Antonietta Di Martino sprongen over 1.95m en legden bovendien een identiek parcours af. Tia Hellebaut behaalde met 1.95m en het door haar gesprongen parcours een vijfde plaats.

Een dag later was Eline Berings op de 60m horden aan de beurt. Ze had zich in de reeksen weten kwalificeren voor de halve finale met een tijd van 8"08, en in de halve finale voor de finale met een chrono van 8"03. Deze tijden waren goed voor een startplaats op de derde baan in de finale. In die finale evenaarde ze haar tijd van de reeksen: 8"08, goed voor een vijfde plaats. De Australische Sally Pearson kroonde zich wereldkampioene 60m horden indoor met 7"73, de snelste tijd van 2012. De Britse Tiffany Porter veroverde zilver, de Wit-Russische Alina Talay brons. Eline Berings

Jan Van den Broeck Tenslotte verscheen Jan Van den Broeck aan de startlijn van de 800m-finale. Voor Jan Van den Broeck was het zijn eerste WK-finale ooit. Hij liep gedurende de race in zesde positie, die hij met een eindsprint verbeterde naar een vijfde plaats. Goud was voor de Ethiopiër Mohammed Aman, zilver voor de Tsjetjeen Jakub Holusa en brons voor de Brit Andrew Osagie.