Tom Goegebeur 12e op Olympische Spelen in Londen

Op de Olympische Spelen in Londen heeft Tom Goegebuer een 12e plaats behaald in het gewichtheffen in de gewichtsklasse -56 kg. Hij trok en stootte in totaal 247 kg. Vier jaar geleden was hij reeds 13e op de Spelen van Peking.

Tom Goegebuer

Tom Goegebuer behaalde bij zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen in Peking een 13e plaats. In 2009 behaalde hij goud op het EK, in  2010 brons. Op het EK van 2012 kampte hij in de gewichtscategorie -62 kg, waardoor zijn voorbereiding op zijn tweede deelname aan de Spelen niet in het gedrang kwam. Hij behaalde alsnog een achtste plaats.

Op de Olympische Spelen in Londen lukte Tom Goegebuer vlot 111 kilogram bij zijn eerste poging in het trekken. Ondanks opkomende krampen, lukt ook de volgende poging, met 115 kilogram. 117 kilogram bleek bij zijn derde poging echter net te veel.

In het stoten lukt de 36-jarige Belg eerst 132 kilogram. Daarna loopt het echter mis op 137 kilogram, en slaagt hij er bij zijn derde poging ook niet in 138 kilogram te stoten.

In totaal trok en stootte Tom Goegebuer 247 kg. Daarmee behaalde hij een twaalfde plaats. Ondanks het feit dat hij in totaal vier kilogram minder trok en stootte dan in Peking, steeg hij een plaats ten opzichte van vier jaar geleden in China.